drzewko z folderami

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

drzewko z folderami

Postprzez cimeria » N lip 18, 10 22:44

Witam, posiadam u państwa strone http://www.cimeria.ugu.pl. Na ftp wgralem folder /cstrike i chcialbym aby byl on dostepny dla wszystkich. Czyli zeby po wejsciu na http://www.cimeria.ugu.pl/cstrike wyswietlalo drzewko z tym folderem oraz mozliwosc wejscia w niego. Niestety nie wiem jak to zrobic. Bylbym wdzieczny za pomoc. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Piotr Kory

@up
cimeria

Re: drzewko z folderami

Postprzez cimeria » Wt lip 20, 10 23:42

@up czy ktoś wie moze jak to zrobić???
cimeria

Postprzez ugu » Cz lip 22, 10 18:06

Musisz dodać skrypty które wyświetlą taką zawartość, niestety nie jestem w stanie podać konkretnego skryptu, może ktoś inny pomoże.
ugu
Site Admin

Postprzez parox » Śr sie 04, 10 09:20

Osobiście na twoim miejscu sam bym napisał skrypt na wczytanie ów plików. Możesz samemu potem stylizować, dodawać ciekawe opcje itp. Podstawowy skrypt w języku php mógłby wyglądać tak:

Kod: Zaznacz cały
<?php

$cstrike_dir = dir("./"); // Lokalizacja naszego katalogu. ./ = aktualny katalog
while (false !== ($cstrike = $cstrike_dir->read())) { // Wykonuj dopuki w folderze znajdują się pliki
   if ($cstrike == '.') { // Wyeliminuj kropkę z listy
   } else if ($cstrike == '..') { // Wyeliminuj dwie kropki z listy
   } else if ($cstrike == 'index.php') { // Wyeliminuj plik index.php z listy
   } else {
      echo '<a href="' . $cstrike . '" title="' . $cstrike . '" target="_blank">' . $cstrike . '</a><br />';
      // Wyświetl obiekt jako link do nowej zakładki umożliwiający pobranie danego pliku.
   } // Koniec eliminującego różne rzeczy if'a
} // Koniec pętli listującej pliki

?>

Nasz efekt? Następujący:

Obrazek

Oczywiście jak już pisałem, możesz dowolnie edytować wygląd, dodając kod CSS i modyfikując kod HTML.

Pozdrawiam.
parox

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności