Problem z domeną !!! lukaszek.eu (Oczekuje na delegacje)

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Problem z domeną !!! lukaszek.eu (Oczekuje na delegacje)

Postprzez Utek » Śr gru 12, 07 17:12

Witam mam maly problerm a mianowicie nie moge sie doczekac na delegacje domeny www.lukaszek.eu domena została zakupiona w "nazwa.pl" domene zakupilem pare miesiecy temu a 3 dni temu ja podczepilem do serwera do teraz nie moge sie doczeka na delegacje, czytałem pare postów na tet temat z forum ale to mi nic nie pomogło widze że pare osub miało z tym propblem, prubowałem domene podczepic na ruzne z posoby :|
Prosze o pomoc !!
Utek

Postprzez kubloss » Śr gru 12, 07 17:22

Witam mam taki sam problem z domena czekam juz 3 dni i nie ma zadnego efektu nadal jest Strona nie Istnieje.
Piszac Do Adminow jaki mam problem 0 zainteresowania klijentem.
Sadze ze to jest troche malo powazne.
Domene kupywalem na www.domeny24.pl
a domenke ktora ustawilem to kubloss.info i nie chodzi wiec prosze o odpowiedz bo duzo ludzi pyta a admini nie widza tego ?
kubloss

Postprzez Neo » Śr gru 12, 07 19:35

Utek napisał(a):Witam mam maly problerm a mianowicie nie moge sie doczekac na delegacje domeny www.lukaszek.eu domena została zakupiona w "nazwa.pl" domene zakupilem pare miesiecy temu a 3 dni temu ja podczepilem do serwera do teraz nie moge sie doczeka na delegacje, czytałem pare postów na tet temat z forum ale to mi nic nie pomogło widze że pare osub miało z tym propblem, prubowałem domene podczepic na ruzne z posoby :|
Prosze o pomoc !!

Tobie pisałem na GG. Poczekaj. Zrób to jeszcze raz. jeśli nie da rady pisz na kontakt[at]ugu[dot]pl
-------------------------
kubloss napisał(a):Witam mam taki sam problem z domena czekam juz 3 dni i nie ma zadnego efektu nadal jest Strona nie Istnieje.
Piszac Do Adminow jaki mam problem 0 zainteresowania klijentem.
Sadze ze to jest troche malo powazne.
Domene kupywalem na www.domeny24.pl
a domenke ktora ustawilem to kubloss.info i nie chodzi wiec prosze o odpowiedz bo duzo ludzi pyta a admini nie widza tego ?

jaka to jest domena?
Neo

Postprzez kubloss » Śr gru 12, 07 19:41

www.kubloss.info domena .info probowalem jeszcze raz tak zrobic i ciagle jest to samo ze strona nie istnieje ale poprzez ftp polaczyc sie moge
kubloss

Postprzez ugu » Śr gru 12, 07 20:41

lukaszek.eu - bledna delegacja, ustaw prawidlowe dns (podane w panelu)
kubloss.info - to samo co wyzej
ugu
Site Admin

Postprzez kubloss » Śr gru 12, 07 22:31

Ustawilem prawidlowe DNS kilka krotnie powtarzalem proces podpiecia domeny i nadal zero rezultatu.
kubloss

Postprzez Utek » Śr gru 12, 07 22:43

Umnie wszystko juz ok. ale robiłem to samo koledze Kublossowi co umnie i u nego nie widac rezultatów co jest nie tak ?
Utek

Postprzez ugu » Śr gru 12, 07 23:04

System nadal nie widzi prawidłowej delegacji.
Teraz macie w zależności od źródła zapytania tak:
kubloss.info. 6464 IN NS defns2.ut.pl.
kubloss.info. 6464 IN NS defns1.ut.pl.
lub prawidłowo
kubloss.info. 7196 IN NS ns.ugu.pl.
kubloss.info. 7196 IN NS ns2.ugu.pl.

Czytajcie komunikaty w panelu, Jest tam dokładnie napisane jak to trzeba zrobić. Jeśli wykona się to wg instrukcji to nie ma problemu z nową domeną. Teraz niektóre DNS trzymają w cache stare wpisy i trzeba poczekać aż one wygasną.
Trafiliście na standardowy problem z przenoszeniem DNS, którego nie da się ominąć i przyśpieszyć. W niektórych sytuacjach aktualizacja wpisów trwa nawet kilka dni, w waszym przypadku powinno wystarczyć jeszcze kilka godzin.
ugu
Site Admin

Postprzez kubloss » So gru 15, 07 00:46

Wkońcu pozytywny rezultat Domena Kubloss.Info Aktywna =)
kubloss

Postprzez Żelek » Śr gru 19, 07 20:50

Jako, że nie chcę zakładać nowego tematu to piszę tutaj. Mam ten sam problem co powyżej. Mam kupioną domenę siemensfan.info i ciągle piszę Oczekuje na delegacje. Wpisałem adresy serwerów DNS w panelu na az.pl. Dodam jeszcze, że mam już założone forum na ugu.pl. Co mam zrobić by domena zaczęła działać??? W panelu az.pl wygląda to tak:
Obrazek

[ Dodano: Pią Gru 21, 07 14:42 ]
Pomoże ktoś w końcu :sad:
Żelek

Postprzez ugu » So gru 22, 07 11:43

siemensfan.info - jest aktywna cos nadal nie działa ?
ugu
Site Admin

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności